Klikker trening Cartoon: Else og Blueberry Hill

Av Klaus Blezinger, http://www.clicker.de/  (Danke Klaus!)

oversatt til norsk av Mike Theiss, http://go.to/agility

Forord fra oversetteren: Jeg har oversatt denne grunnleggende og omfattende veiledningen fra tysk til norsk, fordi den er lett forståelig, klar og tydelig. Men den er skrevet for tyske forhold og inneholder derfor en del bemerkninger om bruk av tvang ved andre metoder enn klikker trening. Tvang i hundetrening forekommer ofte i Tyskland. For tyske lesere er slike bemerkninger derfor et viktig tankekors.      

 
Ajax henter telefonen, når den ringer. Plasser musa over bildet.

 

Klikker trening er ikke vanskelig. Man kan trene/oppdra alle hunder med klikkertrening. Vi begynner med å lære hunden at klikkerlyden alltid fører til noe behagelig (kondisjonering av klikkeren).

Klikker trening egner seg for innlæring av sirkuskunster, øvelser for lydighet eller bruks-/agility, og mye mer.  Riktig nyttig blir klikker trening når du oppdager at hunden blir meget konsentrert og motivert, selv om du arbeider med vanskelige øvelser, atferdskjeder eller problematferd. 

Her får du en innføring i praktisk arbeid samt forslag, hvordan du kan sette igang med klikker trening med din hund. 

    • I starten har man ofte mange spørsmål. Noen av svarene får du i Clicker-FAQs.
    • Kondisjonering av klikkerlyden er det første steg. Her kan du lese, hvordan man går fram.
    • Hvordan man kan forme en ønsket atferd, leser du på siden om shaping.
    • Gjennom øvelser med et tids-vindu lærer din hund å vise en atferd raskere eller over lengre tid, uten at han må oppleve korrigering, som ofte svekker motivasjonen.© Klaus Blezinger 1999-2000
Kontakt: info@clicker.de